fredag 30 oktober 2009

Volvo Trucks, kaptenen i Volvo ABs team

Volvo AB består av att antal verksamheter bland annat båtmotorer, anläggningsmaskiner, flygmotorer och den i särklass största verksamheten lastvagnar. Dock ingår inte enbart Volvo Lavstagnar i koncernen på lastbilssidan, Mack Trucks och Renault Trucks är två stora spelare i Volvo AB. Nissan Diesel förvärvades till viss del för ett tag sedan.

För exakt ett år sedan halverades Volvo Lastvagnars orderingång. När månadsrapporter sedan dess har kommit gällande lastbilsförsäljningen har de jämförts med motsvarande period förra året.

Volvo AB har blivit en del nerskrivit i media och av analytiker sista tiden. Läste bland annat en artikel i DI i veckan där den rankades bland de minst attraktiva hos europas analytikerkår.

Jag tror dock att aktien kommer ha god utveckling framöver. Snart kommer försäljningsstatistik som jämförs med de låga siffrorna för exakt ett år sedan. Jämförelsen görs med de låga siffrorna från okt förra året och kommer vissa en uppskattad 25-50% ökning av orderingången. Visserligen måste den gå upp till 100% för att försäljningsiffrorna ska vara lika bra som innan nedgången. Jag tror ändå psykologin spelar stor roll här, istället för att visa 50% nedgång som det varit månad efter månad i ett år kommer siffrorna visa en ökning. Min högst amatörmässiga psykoanalys visar att aktien stiger då :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar